Om Tant och Tok och Thore

(samt lite om korsord, längst ner...)

   

Vi är här för att få dig att känna dig som om du kommit hit via en musikalisk tidsmaskin!

Kort sagt: Det var i många fall bättre förr. Till exempel var musiken intressantare, människorna gladare och vädret bättre (utom förra året, 2018, härlig sommar!!!). Tycker vi alltså - alla åsikter och känslor är förstås lika mycket värda.

Musikalisk underskattning är hursomhelst en överskattad sysselsättning, och vi vill puffa för doldisar, glömda godbitar och andra uppiggande musikaliska märkvärdigheter. Men vi glömmer heller inte dig som bara söker covers ni hört på Spotify som visar sig vara från urtiden (före 1980) 

Hm...det här var nog inte så kort sagt ändå...ok, vi gör det väl lite längre då! Samlingen av singlar och EP:s TantochTok säljer och pratar om utgör bara ett litet uns av det som existerar i vinylens värld, men vi tycker att de där skivorna som säljs för tre kronor på loppisar är värda större uppmärksamhet - i vissa fall MYCKET större uppmärksamhet!

Vårt mål är alltså lättbegripligt: Vi vill värna den musikhistoria som många betraktar som passé. Vår inställning är att INGEN musik någonsin blir passé, utan bara i likhet med alla människor åldras. I vissa fall med behag, I andra fall i fullständigt förfall, ofta redan vid skapandet dömt därtill. Men musikens och  individernas och gruppernas historia är alltid levande och ung - och därför vill vi fokusera på denna.  

TantochTok dealar förvisso med vinylskivor, men huvudmålet med hemsidan är faktiskt att dela med oss av musik som ibland orättmätigt fallit ur folkets fokus av det enda skälet att den är "gammal". Det enda som kan bli verkligt  gammalt är sinnet, men det gäller inte oss! Vi är lika fånigt entusiastiska som vi var i ungdomen, då vi felaktigt trodde oss veta allt och ansåg att det häftigaste som fanns var Tommy Steele och Lille Gerhard. Not that there is anything wrong with that! Men Thore är ju ändå outstanding! Därför behåller vi nästan alla skivor med honom, hur mycket ni än tigger! I alla fall och till slut: Det finns mer i musikens värld än bara låtar efter 1980!

Lite om korsord 

På sidan finns en avdelning för ordkonstnärer och korsordsfantaster också - missa inte den!